sastav na temu Da li je covjek uspio u životu kada ostvari sve svoje snove?Da li je covjek uspio u životu kada ostvari sve svoje snove?

Često kao malo dijete volio sam da otvaram pokvarene sprave: kastofone, kompjutere, digitrone, električne igračke.. I gledao sam u dijelove, pokušavao dokučiti njihovu funkciju. Nikada mi nije uspjelo da shvatim funkciju malih metalnih valjkova, zelenih ploča i svih onih žica i dijelova.

Čovjek je sprava komplikovanija od svih ostalih. Mnogo djece se raduje dvojkama, neki nisu zadovoljni četvorkama, nekom je dovoljan fićo, neko nije zadovoljan sa ferarijem, neko slasno jede paštetu, a neko nije zadovoljan ni u restoranu.. Snovi ljdudski se pomjeraju i nisu stalni jer i oni što voze fiću kada bi dobili ferarija sanjali bi o svojoj jahti, kad bi dobili jahtu željeli bi avion.. Takav je čovjek, takvi su snovi i želji, nikad ne staju nikad ne presušuju i niko nikad nije uspio da zaustavi svoje snove. Ja sam dugo vremena sanjao jednu Jovanu, poslije Jovane sanjao sam Mariju, poslije Marije sanjao sam Anđelu. I još uvijek sanjam i ne mislim da ću ikada uspjeti u životu, da ću ikada ostvariti sve svoje snove.

Jer šta je čovjek bez snova i želja. Ne mislim samo na usnovne potrebe zdravlje, hranu, piće, ljubav, materijalna dobra. To svima treba i ako išta od toga nedostaje normalno je da će nešto od toga biti prvenstveni san i želja, ali ono više oni snovi koje čovjek sanja i dostiže pa i prevazila su ono što vode ljude naprijed. Zamislite Teslu da je stao poslije dvosmjerne struje, Đokovića da je prestao igrati poslije Vimbldona. Ako ostvarite svoje snove znajte da niste uspjeli nego da ste premalo sanjali.

Da li je covjek uspio u životu kada ostvari sve svoje snove? sastav iz srpskog
3.6 (72%) 5 votes