Sastav ili kratki esej o djelu Galeb Džonatan Livingston. Ovaj rad je napisan za sve učenike osmog razreda. Ukoliko vam treba rad za srednju školu u vezi analize ili eseja o ovoj lektiri napisaćemo i to. Pored eseja imamo i mnogo kratkih sadržaja, opisa glavnih i sporednih likova i svega ostalog što vam je potrebno za školu.

“GALEB DŽONATAN LIVINGSTON” RIČARD BAH – esej o djelu

Knjiga mi se jako dopala jer opisuje cjelokupno društvo sa svim dobrim i lošim osobinama. Pisac je želio da, opisujući život galeba Džonatana Livingstona, nama približi slobodu uma, duha i tijela. Ričard Bah nam je na alegoričan način poručio da trebamo iskoristiti život što bolje možemo, i da svako od nas ima u sebi Džonatana Livingstona. Esej nad dijelom Galem Dzonatana LivingstonČitajući djelo, uočio sam da je pisac u njemu ostavio mnogo poruka. Pomoću Džonatana Livingstona ostvario je i svoj san o slobodi. Knjiga ” Galeb Džonatan Livingston” me podsjetila na djelo francuskog vojnog pilota i književnika Antoana de Sent Egziperija ” Mali princ” , u kojem iznosi svoje razmišljanje o ljudima i njihovim postupcima. I jedna i druga knjiga nas inspirišu da slavimo život, da nikada ne odustajemo, i da otkrivamo tude i svoje lične skrivene vrijednosti. Knjiga je odlično napisana i nakon njenog čitanja osjećamo se opušteno, zato je vrijedi pročitati. ” ONAJ KO LETI NAJVIŠE I VIDI NAJDALJE ”

Pored ovog pogledajte i ostale seje na našem sajtu. Ukoliko vam zatreba pomoć oko nekog eseja nemojte se ustručavati već slobodno u komentarima pitajte. Potrudićemo se da što više zahtjeva ispunimo, mada ništa ne obećavamo, da ne ispadne da lažemo ukoliko nam obaveze ne dozvole da uradimo obećano.

Esej o djelu Galeb Dzonatana Livingston
5 (100%) 1 vote