sastav na temu knjiga najbolji prijateljKnjiga je moj najbolji drug

U životu se nadjemo u raznim situacijama. Neke su podnošljive, neke teške , a ima i nezamislivih.Obično, život se postara da nadje i rješenje tih problema.
I ja imam neke svoje probleme , nekome se čine mali , ali ja rješenje svojih problema i zaborav uvijek nalazim u čitanju. Knjige su bile i ostale moje ikone.
Riječ ima snagu i moć iscjelitelja, nekada bolje i blaže nego tableta.Ona umiri, trgne , oraspoloži. Nekada i rasplače. Iz svake teškoće hrlim knjizi kao najboljem prijatelju. Vjerno me čeka, da je oživim i živim sa njenim junacima. Uvijek radoznala kao neki putnik, koji ne zna gdje će stići otvaram knjigu i preselim se u svijet koji mi ona nudi , koji je u njoj.
Knjige su me uvele u razne svjetove , tamo sam pročitala o životu i pripremila se za neke njegove zamke iz iskustva drugih, meni dragih junaka.
Nijedan poklon nije tako dragocjen kao knjiga. Željela bih da u moru novih dostignuća i saznanja knjiga ne izgubi na značaju, jer ona je nezamjenjiva. Ništa ne može zamijeniti trenutke opuštenosti, mira, zaborava koje pruža razgovor sa knjigom.
Život i misao autora pretočeni u pisanu riječ i upakovani u korice knjige su nezamjenjivi saputnici svakog čovjeka.

 

Već ranije smo objavili jedan pismeni sastav na skoro istu temu, ali je taj sastav možda više za starije generacije, njega možete pročitati ovdje Moj najbolji drug knjiga

Knjiga je moj najbolji drug – pismena vježba za sedmi razred
5 (100%) 1 vote