sastavci iz hrvatskog jezika za srednju školu na životnom raskrižju
Na životnom raskrižju novi sastavak iz hrvatskog jezika za 3. srednje. Pored ovog još mnogo sastavaka (sastava) imate za srednju školu kod nas. Ako neko iz SR, BiH ili Cg ne poznaje dovoljno dobro hrvatski jezik ova tema je ista kao i Na životnom raskršću. Moram ovo odmah objasniti jer nam djeca postavljaju čak i gluplja pitanja od ovoga ( A šta je reskrižje ). Uglavnom nadamo se da će vam se sastav svidjeti.

Na životnom raskrižju

Uzimam olovku u ruku, hvatam zrak i počinjem pisati. Moje misli dotiču one prelijepe srednjoškolske dane, kada je sve bilo lagano, bez pretjeranih briga i problema. Obuzima me poseban osjećaj, tužnog, a i sretnog prizvuka. Ni sama ne mogu vjerovati da je sve tako brzo prošlo. Nismo više djeca nego odrasli ljudi, oni koji moraju samo odlučivati. Poseb-no sada kada stojimo na životnom raskrižju i kada trebamo razmisliti kamo i kako dalje. Svatko od nas ima neki svoj cilj koji želi ostvariti. Neće to biti nimalo lako u ovako teškim vremenima ekonomske i moralne krize. Uništene su prave vrijednosti. Svi smo podjednako okruženi raznim poroci-ma kojima su se nažalost mnogi mladi već odavno predali i uništili sebi živote. Smisao se trži u pogrešnim stvarima i na pogrešan način. To mnogi, a posebice mladi, ne mogu ili ne žele shvatiti. Ne smijemo se predati porocima ovoga svijeta. Moramo ustrajati u svojim dobrim odlukama. Prije nego što napravimo prvi korak koji će nas pomaknuti s raskrižja živo-ta i odvesti dalje, trebamo dobro razmisliti. Koraci mogu biti lagani uz veliku hrabrost, volju i vjeru. Sve loše predrasude trebamo odagnati i prepustiti se optimizmu. Temeljito gra-diti prave kvalitete u sebi, čineći tako život ljepši sebi, a i dru-gima oko sebe. Za kraj želim svojim prijateljima reći: “SVIJET OSTAJE NA NAMA” i svojim ispravnim odlukama i postupci-ma moramo ga učiniti ljepšim. Nemojmo sutra žaliti za ne-čim što smo mogli učiniti, a nismo. Odmah to činimo uz dozu zrelosti i odgovornosti!

 

 
Pročitajte i druge teme koje se nalaze u kategoriji SASTAVCI IZ HRVATSKOG JEZIKA I TU MOŽETE NAĆI DO SADA NAPISANE TEME. Naravno trudimo se da našu bazu sastavaka obogatimo što više i da pokrijemo što više tema koje su potrebne za srednju i osnovnu školu.

Na životnom raskrižju sastavci iz hrvatskog jezika za treći razred srednje škole
1 (20%) 1 vote