Sastav na temu opis pejzaža ravnice. Takođe ovaj rad može poslužiti i za temu Zavičaj ukoliko ste iz ravničarskih predjela. U ovoj temi koja se često zadaje u školi vaš zadatak bi trebao biti da napišete pismeni zadatak sa što više i sa što ljepšim opisima prirode tj. ravnice. Naravno svaki sastav je ljepši ukoliko su u njemu izražene i emocije, pa je ovaj sastav idealan ako imate ovu ili neku sličnu temu za pisanje.

Opis prirode (ravnica)

Došao sam kući s putovanja. Nije me bilo samo desetak dana kod kuće, a u grudima sam osjećao kako me uhvatila nostalgija za mojim zavičajem. Za mojom ravnicom.
opis prirode ravnice najbolji sastav na temu opis nostalgija za zavičajemJutro je. Budi me sunce koje se s prvim zrakama ušuljalo u moju sobu. S tatom odlazim u obilazak naših polja. Oh, tako mi je nedostajao naš traktor i sve vezano za naš dom! Vozimo se već dobro poznatom cestom koja vodi pored žitnih polja. Žito, okupano jutarnjom rosom poput suza radosnica na laganom povjetarcu, kao da se klanja. Ma to se meni raduje i pozdravlja me!
Nama već tako poznata cesta vodi nas dalje, a pored nje je kanal okićen šarenilom poljskog cvijeća. U kanalu šaš šuška i maše kao da me pita gdje sam bio ovih dana?! Kako prolazimo putem, tako žabe skakuću u vodi i krekeću. Tu i tamo u prolazu izleti iz kanala fazan i tako frkne da se i sam na trenutak trgnem.
„Da, da, pozdravljam i ja vas! I vi ste meni nedostajali!“ radosno pomislim.
Cestom kroz polja došli smo do suncokreta, a on kao i uvijek ponosno drži svoje glave okrenute prema suncu dok upija svaku sunčevu zraku. Naš traktor lagano vozi dalje tom poznatom cestom kroz polja. Dolazimo do kukuruza koji ponosno stoji kao da se visinom hvali da je baš on na svim poljima glavni. Poredan je u duge redove koji nemaju kraja. I oni kao da me pitaju gdje sam bio ovih dana?! Pa dok im vjetrić maše njihove duge listove, kao da me žele zagrliti i poželjeti mi dobrodošlicu.
„Bože, kako sam sretan! Srce mi igra u grudima! Tako volim ova naša polja, tako volim ovu našu ravnicu! Ne bih je mijenjao ni za sva mora svijeta! Ovo je moje more, more žitnih polja, more žita, kukuruza, suncokreta, soje, šećerne repe…“
Cestom kroz polja vraćamo se kući, a ja se divim svakoj ptici, cvrčku, cvjetnom pupoljku u travi. Onda shvatih – ni jedno drugo mjesto ne može zamijeniti zavičaj!

Zaista lijep sastav za osnovnu školu koji može pokriti baš šitok spektar tema koje se zadaju. Može poslužiti kao opis prirode, opis zavičaja, ljubav prema rodnom mjestu, opisivanje prirode i još mnogo drugih tema koje se zadaju u školi.

Opis pejzaža, prirode, ravnice (zavičaja)
4.19 (83.75%) 16 votes