Pismeni rad O ljubavi za prvi razred srednje škole, mada teme o ljubavi se piši od prvog osnovne pa do kraja srednje škole tako da ovaj sastav o ljubavi je pogodan za sve, ali najviše za završne razrede osnovne škole i početne srednje škole. Pored ovog imamo još mnogo napisanih pismenih radova sa ljubavnom tematikom.
o ljubavi sastav za osnovnu školu
O Ljubavi

Ljubav je najveća sila koja pokreće svijet i bez nje ne bi bilo moguće živjeti. Svima je potrebna ljubav, jer ona širi poštovanje, prijateljstvo, dobročinstvo i ljudskost.Sve je ljubav što živi i raste, ona nije samo riječ, slovo, komad papira, ona se osjeća i širi, čini temelj mladosti koja zrači toplotom i radošću. Ljubav je poput latica ruže, na početku mala i sitna, ali vremenom se razvije i procvjeta, donosi ljepotu, miris i radost.Zamislimo život bez mladosti, dan bez sunca, noć bez mjeseca, rijeku bez vode, grad bez ljudi, čovjeka bez žene, sve je to nemoguće, jer najljepše što je Bog stvorio je njeno veličanstvo: ljubav.
Čovjek se rodi kao malo nevino biće koje ne zna da govori i iskazuje, ali svejedno osjeća ljubav prema majci, bratu, sestri, prema svemu što ga okružuje.
Naprosto ne mogu zamisliti srce koje ne voli, ne osjeća, u kojem nema bar ono malo zmo ljubavi, neki ga pokazuju, a neki ne umiju. Ljubav je osjećanje koje pobjeđuje sve, a čovjek kada voli i kad je voljen osjeća se sretno i zadovoljno.
Ljubav nosi razumijevanje, vjeru, sreću i prijateljstvo, zato širimo ljubav da nam budu bezbrižni dani, lijepa mladost, sretna starost i lahkoća postojanja sa smislom.

 

 

Kao što znate na sajtu je integrisan sastav ocjenjivanja tako da svaki sastav možete ocijeniti pa tako i ovaj pismeni rad O ljubavi ocijenite uz pomoć zvjezdica. Imamo i posebnu kategoriju za ljubavne teme i njih možete pogledati ovdje LJUBAVNE TEME

Pismeni rad O ljubavi
4.11 (82.22%) 9 votes