SASTAV NA TEMU RADOST NA LICU MOJE MAJKEValjda mi je takva priroda, uvijek sam bio hiperaktivan i blago rečeno nestašan i nerijetko sam donosio na lice moje majke majke crvenimo il prijekorne poglede. Ipak odmah poslije tih nekoliko trenutaka lice moje majke je postajalo nježno i brižno za mene, za moje zdravlje, da li sam utrpan, gladan, žedan, da li me nešto brine ili mi čega nedostaje.

Ipak život ne ide uvijek zacrtanim putem, javljaju se izuzeci, ćorava koka ubode neko zrno, oaza se pojavi u pustinju, autsajder postane pobjednik… Telefon je pozvonio, igrao sam igrice i moja majka umornim hodom dođe do telefona, zabaci svoju dugu kosu i prisloni telefon na lijevo uvo
“Da”
” Ovdje profesorica vašeg sina srpskog jezika”
“Da, izvolite” – kratka pauza bila je dovoljna da majka uputi prijekorni pogled ka meni sluteći da sam opet nešto loše uradio.
“Vaš sin” – profesorica zastade, skoro drhtavim glasom nastavi” Vaš sin je napisao najbolji literarni rad na temu Radost na licu moje majke. Ne samo na nivou škole i opštinskom nivou već je njegov rad pobijedio i na republičkom nivou sa najboljim ocjenama i nagradom uvrštavanjem u zbornik najbolje dječje proze i poezije u Srbiji. Pored ove nagrade vaš sin je osvojio besplatno putovanje u Italiju i simboličnu novčanu nagradu” u jednom dahu izusti profesorica.

Majka sjede, pokri lice rukama i stade jecati, Njene krupne oči su pravile još krupnije suze kakve niko nikad nije vidio. Usne su joj drhtale. Slušalica je stajala na stolu, iz nje je dopirao glas profesorice, a majka kao dijete koje je tek naučilo hodati dogega se do mene. Svoje razvodnjene morsko plave oči uperi u moje, pogledom prođe kroz njih i ode do moje duše. Slikar da je uhvatio taj trenutak i takav lik moje majke mogao bi sliku nazvati Ljudska tragedija kroz izgled jedne žene. Radost nije mogla biti ispoljena osmjehom jer je lavina emocija i ponosa uzburkala more u duši i očima moje majke. Nepojmljiva radost je izazvala nepojmljiv lik, jecaje, pitonske zagrljaje od kojih su mi krckale kosti, milion poljubaca i tek nako dugo vremena balgi, najblaži osmjeh što ga ikad viđeh na licu moje majke.

Radost na licu moje majke sastav na temu doživljaja uz opise lika
4.26 (85.22%) 23 votes