Pismeni sastav RAZGOVOR JE SPONA MEDJU LJUDIMA

POSTOJI JEDNA MOĆ KOJU POSJEDUJE SAMO ČOVJEK. TO JE MOĆ GOVORA. DAREŽLJIVOST MAJKE PRIRODE DA ZBLIŽI LJUDE PUTEM GOVORA UČINILA JE DA SE RAZVIJU I OSJEĆANJA.

razgovor je spona među ljudimaSVAKO OD NAS TEŽI DA USPOSTAVI RAZNORAZNE KONTAKTE. U LIJEPIM TRENUCIMA RAZGOVOROM MOŽEMO REĆI NEKOJ DRAGOJ OSOBI KOLIKO JE VOLIMO I KOLIKO NAM JE STALO DO NJE, A U TEŠKIM TRENUCIMA MOŽEMO JOJ PRUŽITI PODRŠKU I UPUTITI RIJEČI OHRABRENJA.KADA JE ČOVJEK SAM SAMOĆA POČINJE DA GA UBIJA.U VRIJEME RATOVA,LJUDSKA PATNJA I STRADANJA RAZGOVOR JE ČESTO PRODUŽAVAO ŽIVOT.ODVODIO U POBJEDE I DOVODIO DO ODRŽANJA.LIJEPA RIJEČ JE UVJEK BILA MELEM NA RANU.DIVNE PRIČE ZNAJU DA IZVIRU POPUT RIJEKA U UVIRU SE U UHO SLUŠAOCA.DA NEMA RAZGOVORA NE BI BILO NI DRUŽENJA,KAO NI RAZNOLIKIH USLUGA.

RAZMJENOM ISKUSTAVA PUTEM PRIČE DOLAZI SE DO USAVRŠAVANJA U KULTURI I NAUCI.NAPRIJATELJSKI ZAVOĐENJE STRANE SAMO PUTEM RAZDOVORA,MOGU NAĆI PRAVO REŠENJE.

U ROMANU “DERVIŠ I SMRT” PISAC JE NA NAJBOLJI NAČIN OSLIKAO ŠTA JE ZNAČIO RAZGOVOR ZA DVOJICU ZAROBLJENIH LJUDI.SPASAO IH JE OD LUDILA I SMRTI.

RAZGOVOR JE SPONA MEDJU LJUDIMA
4.19 (83.75%) 16 votes