razgovor sa malim princem sastavKada se obrađuje lektira Mali princ često se zadaju kreativne teme za sastave oko malog princa. Pored teme Razgovor sa Malim princem česte teme su i:
– Moje putovanje sa Malim Princem
– Razgovor između mene i Malog Princa
– Susret sa Malim Princem
– Pismo Malom Princu
I još brojne druge teme. Nadamo se da ćemo vam ovom temom malo približiti o čemu i kako bi mogli pisati neku od ovih tema. Ukoliko nekom treba tema za srednju školu u vezi ove knjige neka nam u komentaru napiše za koji razred i koja je tema u pitanju i mi ćemo je napisati.

Razgovarala sam s Malim princem

Helikopterom sam letjela iznad pustinje. Zadivio me jedan zeleni grmić nasred te velike pustoši. Spustila sam se na tlo i ugasila motor. Kad sam ga proučila i fotografisala, htjela sam se vratiti kući, ali motor nije htio raditi. Ritala sam u motor i najedanput se zapalio! Helikopter je potpuno izgorio i počela sam promišljati kako da se vratim kad do mene dođe dječak plave kose. Preplašila sam se, a on je samo stajao i smiješio mi se. Rekao mi je: “Molim, nacrtaj mi padobran.” “Evo tu je” — rekla sam mu. “Ali to nije padobran”- reče on. I tako sam mu crtala i crtala, ali niti jedan crtež nije bio dobar. Sada mi je prekipjelo. Nacrtala sam mu jednu malu kutiju i rekla: “Evo to ie kutiia. a unutra ie padobran”. “Baš sam to htio” – rekao ie, “Pogledaj kako je lijep!” Počeli smo pripovijedati. Pitala sam ga otkuda je? Nije govorio samo je pokazivao. Pokazao je: “Od gore!” Tako smo razgovarali, spavali pili i jeli i dani su prolazili. Morao je poći. Rekao je: “Sada moram poći na svoj planet”. Oprostili smo se i on je pošao sa zalaskom sunca. Ja sam još malo teturala Saharom gdje sam našla mnoštvo geografa među koj ima su bili i moji prijatelji. Vratila sam se kući i sve je bilo dobro. Ali onaj susret s malim princem ostat će mi u sjećanju.

Ocijenite i prokomentarišite ovaj i ostale sastave na sajtu sastavi.org Naravno predložite i vaše drugovima da posjete naš sajt.

Razgovor sa Malim Princem sastav za 7 razred
3.33 (66.67%) 6 votes