moj izum sastav iz srpskog jezikaI dalje se vrtim i ne mogu iako sam stisnuo oči ne mogu da ne vidim grozne slike koje su se urezala, koje sam vidio danas i koje ne mogu da istjeram iz glave. Razmišljam, iako to rijetko na dobro izađe, razmišljam šta bi istjeralo te grozote.

 

– Ta plava tečnost, Oćeš mi reći šta ti je to?

– Ne želim da znaš jer mi nećeš vjerovati, da je to moj izum koji će promijeniti svijet, koji će otjerati negativne i ružne misli, ružna sjećanja i traume koje ljudima izazivaju probleme. Od samo jednog gutljaja sve one slike koje nisam mogao izbaciti iz glave su izbledjele, otišle su i ostavile me na miru.

– A ti se kao razumiješ u hemiju i poznaješ hemijske procese u glavi i jasno ti je koje hemikalije kako djeluju? Mjerio si moždane aktivnosti i spoznao si kako da ih regulišeš i filtriraš? Ti čovječe jedva da imaš trojku iz hemije. A biologija i fizika ti još gore idu. Reci od čega ti je taj sok, taj tvoj veliki izum? Da nije možda od borovnice? Mada je previše svjetao za borovnicu.

– Ni sam nisam mislio da će djelovati, ali kao da su me neke vanzemaljsko magijske sile nosile i dale mi tajne formule za ovaj čarobni napitak. Nego muči li tebe nešto? Želiš li da ti pomognem?

– Plaši me gdje sve ovo vodi? Kuda ide ovaj svijet? Šta se dešava sa tobom? Ti si mi najbolji prijatelj, jedini prijatelj, ali ipak moram ti reći istinu, iako te možda zaboli.

– Reci.

– Ti u stvarnom životu možeš izmisliti možda neki recept od krompira i tijesta i to je tvoj vrhunac, ti si nesposoban za nešto bolje. To je činjenica, ali to ne znači da te ja zbog toga manje volim.

Glok, glog,glok.. Ako mi ni ti moj izmišljeni prijatelju ne vjeruješ onda si i ti samo još jedna ružna misao koju moj izum lako rješava.

Sastav na temu Moj izum
3.17 (63.33%) 6 votes