SASTAVI IZ SRPSKOG JEZIKA ZA OSNOVNU ŠKOLU POSKOČIO SAM OD SREĆE KADASASTAV POSKOCIO SAM OD SREĆE KADA…

Graja u učionici bi sigurno zgrozila odraslog čovjeka, ali kao i svoj ostaloj djeci iz mog odjeljenja prvog dva, nije mi smetala no sam je i sam u velikim količina proizvodio. Bio je mali odmor.

Djeca ko djeca, trčanje, skakanje, plakanje, smijeh uvijek su prisutni. Začikavao sam kao i obično Draganu koja je sjedila u klupi sa Anom. Još dugo poslije toga to mi je bio jedini način da pretočim ljubavne emocije prema djevojci. Pričali smo, šalili smo se. Graja je polako se stišavala jer je neko vidio učitelja da dolazi. Tek poneki tihi glasić se još ćuo kad je učitelj ušao. Ana se okrenula i tiho mi rekla, ali ne pretiho tako da je i Dragana čula, “Dragana je zaljubljena u tebe”. Crvenilo na Draganinom licu je govorilo da je to istina. Mada u tim godinama laži su bile rijetke, skoro nepostojeće. Nisam poskočio, već sam skočio, kao uboden iglom i rekao vrlo glasno TOOOOOOOO. Učitelj i njegovi strogi brkovi su se iskrivili u čudu. Jesi dobro? Postiđen, ali voljen, crven rekoh tiho jesam. Srce je skakalo i preskakalo, Dragana se crvenila, ja sam pjevao u sebi od sreće nošen spoznajom da je ona, moja simpatija zaljubljena u mene.

Na putu do kuće noge same su skakale i plesale smiješni dječiji ples. Jedva sam čekao da se stariji brat vrati iz škole da mu kažem divnu vijest. Euforija me tog dana nije napuštala. Iako nedugo zatim zaboravih Dragano, a misli usmjerih ka Sonji i dan danas mi srce poskoči kad se sjetim lijepih, čistih i nevinih dječijih emocija i ispunjenih snova.

Sastav na temu Poskocio sam od srece kada…
5 (100%) 1 vote