Sastav na temu opis grupe živih bića (ljudi) u zatvorenom prostoru za šesti razred osnovne škole. Pored ovog pismenog rada imate još mnogo lijepo napisanih radova iz bosanskog jezika.

Opis grupe zivih bica u zatvorenom prostoru
Opis bića ili grupe bića unutar prostora
Njena visoko podignuta ruka, mi je stojala na nekoliko centimetara od moje glave, pogled je sam otišao na neobrijani pazuh, a nos mi je govorio da je riječ o znoju starom nekoliko dana.

Nikada nisam volio autobuse i gužvu u njima. Putovanje autobusom ljeti je za mene uvijek bilo mučenje. I kao po pravilu kada god bih putovao autobusom bila bi gužva, neki praznik, pijačni dan ili nešta treće. Najgora iskustva su sa mora gdje bi se u lokalnom autobusu nagurao ogroman broj putnika, prijeteći da obori japanski rekord po gužvi u metrou. U autobu je tog dana bilo 50 stepeni i više od stotinu ljudi. Iako mjesta nije bilo vozač bi na svakoj stanici dreknuo ajmo malo naprijed. Pazuh spomenute žene se opasno približavao mojoj glavi. Djed iza mene je govorio bez riječi da voli bijeli luk. Majka jednog djeteta se trudila da ga zaštiti od guranja ali je i sama znala da je to nemoguća misija u ovom autobusu. Svi prozori su bili otvorene i kao da su sve glave putnika u autobusu nagnute prema otvorima ne bi li uhvatile bar malo kiseonika jer ga je u autobusu baš nedostajalo. Razdragano društvance naprijed bilo je veselo, zadovoljno provedenim danom na plaži, nije dozvolilo da im guzva pokvari raspoloženje. Svaka stanica je donosila malo vazduha, bar na sekundu malo više prostora kako su putnici izlazili i opet novo guranje, “bliskost” s ljudima koja mi nije trebala

Sjećam se kad sam imao četiri godine i koliko sam se obradovao Deda Mrazu kad sam ga vidio, ta radost se nije mogla porediti sa radošću koju osjetih kad ugledah moju stanicu i izađoh iz ovog autobusa.

Sastav opis grupe zivih bica u zatvorenom prostoru
4.8 (96%) 5 votes