Rastužio sam majku i požalio sastav iz hrvatskog jezika za 5. razred osnovne škole. Ako ste i vi dobili temu Rastužio sam majku i pohađate peti razred onda možete vidjeti kako treba da izgleda sastavak koji je solidno napisan i koji će donijeti dobru ocjenu.

RASTUŽIO SAM MAJKU I POŽALIO

Ponekad sam neposlušan i tvrdoglav, a ponekad poslušan i dobar. Naravno, nisam stalno miran, uvijek nešto izvodim. Jednog dana nisam poslušao majku kad mi je zabranila ići iz dvorištapreko ceste. Tata i mama radili su u dvorištu, a ja sam se nervozno šetao uokolo i gledao kako bih pobjegao na igralište. Samo malo. Uhvatio sam priliku i počeo pretrčavati cestu, a nisam dobro pogledao ide li automobil. Odjedanput se stvorio pored mene i svom snagom zakočio, a ja sam od straha pao u jarak. Skočivši iz jarka, potrčao sam preko ceste nazad. Moji su se skamenili od straha jer nisu znali je li me automobil pregazio. Mama se tresla od straha. Taj put sam stvarno rastužio majku, ali i požalio. Sada slušam mamu, bar što se tiče ceste i automobila.

Ocijenite ovaj i ostale pismene radove na našem sajtu. Ako vam treba slična tema za više razrede ili za srednju školu napišite nam komentar i rado ćemo vam pomoći sa novim sastavom.

Sastav Rastužio sam majku i požalio za 5 razred
4.63 (92.5%) 16 votes