Pismeni sastan Šetnja šumom u jesen za peti razred osnovne škole. Svi osnovci su imali priliku da dobiju temu o jeseni, da li je to Šuma u jesen, Jesen u parku, Jesen u mom sokaku, Moj grad u jesen i još mnogo drugih sličnih tema se vrti u školama, pogotovo osnovnim, dok se u srednjoj školi manje obrađuje ova tema.

Šetnja kroz šumu (u jesen)

Jesen je. Šetam šumom. Pod nogama osjećam šuštanje uvelog lišća. Puše lagani vjetar i nosi listove na sve strane. Ponekad pored mene padne kesten u bodljikavom ogrtaču.

šetnja kroz šumu sastav za 5 razred osnovneProšle je noći padala lagana kiša, a pored panja izrasla je mala gljiva. To su otrovne gljive, zato nastavljam put dalje. lzmedju dviju grana pauk je ispleo mrežu na kojoj su zastale kapljice rose. One svjetlucaju kao kristali. Malo dalje srećem brezu obučenu u svečanu jesensku haljinu. Stablo do nje obraslo je mahovinom po kojoj se dva pauka igraju lovice. Čuju se ptice, i one, kao i ja, uživaju u šetnji šumom. Uskoro nailazim na mravinjak. Njegovi su vrijedni stanovnici neprestano u pokretu…izlaze, ulaze noseći i spremajući slasnu hranu za zimske dane. Odnekud se pojavila i vjeverica. Pogledala me i brzo otrčala u svoju duplju. Šetnja šumom se bliži kraju. Pokušavam izbjeći blatnu lokvu, a kesten mi pade na glavu. To se šuma pozdravlja sa mnom i poziva da je opet posjetim.

Nadamo se da vam se sviđa ovaj sastav kao i ostali naši sastavi. Ako ste i vi dobili neku temu u vezi jeseni ili u vezi opisa šupe ili druge neke prirode onda nam se javite i u komentarima ostavite naziv teme na koju bi volili da vam napišemo sastav.

Šetnja šumom u jesen tema za 5 razred
4.25 (85%) 12 votes