Uskoro će i drugi pismeni zadatak iz srpskog jezika i svima vama bi dobro došlo da se upoznate koje će se teme zadavati na tom pismenom. Mi ćemo vam pokušati pomoći u tome sa napisanim temama i temama koje ćemo tek napisati.
koje su teme za drugi pismeni koje se zadaju u razredu
Drugi pismeni umnogome vrlo znači za zaključnu ocjenu na polugodištu ali i na kraju školske godine i zato je jako bitno da dobijete što bolju ocjenu koja če ili popraviti prosjek ili učvrstiti postojeću peticu. Redovne teme možete provjeravati ovdje Sastavi iz srpskog jezika a sada ćemo navesti teme na koje posebno trebate da obratite pažnju.

U nižim razredima često se zadaju teme vezane za zimu, odnosno opisivanje zime i predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika. Takođe česta tema može da bude pisanje određenog događaja uz upotrenu opisa ili jednostavno da bude tema opis nekog pejzaža. Za peti razred osnovne škole tema za drugi pismeni zadatak može da bude Opis lika ( majke, oca, druga, brata, sestre..) Za sedmi razred na drugom pismenom najčešća tema je retrospektivno pisanje događaja. Za šesti razred česta tema je Pismo odnosno pisanje pisma jednoj dragoj osobi.

Uskoro ćemo proširiti teme i dopisati nove koje bi se mogle pojaviti na drugom pismenom.

Teme za drugi pismeni zadatak iz srpskog jezika
5 (100%) 2 votes