pismeni sastav toga se rado sećamSastav Toga se rado sećam

Iako su prozori bili zatvorene izvana je dopirao miris snijega, a u našu dečiju sobu se uvlačio hladan vazduh. Jorgan i deka su se borili sa hladnoćom da ugriju moje tijelo.

Subotnja jutra sam uvijek volila. Ja i brat tek probođeni još uvijek u krevetu kao mali vojnici bi poskočili kad bi se čuo očev duboki glas kako iz roditeljske sobe viče:Decooooooooo ooooo ooooo. Uvlačili smo se u krevet kod majke i oca i zajedno s njima gledali televiziju. Iako sam možda sa tih 7-8 godina bila prerasla maženje volila sam da se sćućurim između majke i oca i da gledamo neke filmove. Rado se sjećam tih vikenda jer je to za mene uvek predstavljao idealan početak dana. Poslije toga majka bi napravila uštipke ili jaja i slaninu. Brat je volio više jaja, a ja slaninu i to je bila jedna od rijetkih stvari oko koje se nismo svađali.Ipak i to nisu bile svađe neko slatka, mala i nevina prepiranja. Poslije doručka bi izašli svi zajedno i grudvali se, sankali i pravili snješka i anđele u snijegu.

Uvijek se tih dana rado sećam jer su mi se urezale u sećanje kao najlepše uspomene. I dan danas mi nekad dođe da se sćićurim između mame i tate i da ne mislim ni na šta, da se dječije iskreno radujem reš pečenom komadu slanine, grudvanju i snežnim pahuljicama.

Toga se rado sećam
4.4 (88%) 5 votes