sastav tema u dobru je lako dobar biti na muci se poznaju junaciSastav na temu – U dobru je lako dobro biti Na muci se poznaju junaci

Junaci su one osobe koje čine dobro za sebe,ali i za druge,one osobe koje se pamte decenijama i vijekovima zbog nekih njihovih dobrih postupaka.Iako sam čitala puno o srpskim i crnogorskim junacima,najveći junaci za mene su moji roditelji.
Možda je to smiješno,jer često su junaci oni koji idu u ratove,koji se bore za nečiji život,ali moji roditelji su junaci i bez borbe za narod i sličnih stvari. Prije nego što sam se rodila,moji roditelji su živjeli u jednoj maloj prostoriji.Tu su jeli,pili,odmarali,spavali,dočekivali goste i provodili svo slobodno vrijeme.U toj maloj prostoriji sam se i ja rodila.Tu me je majka dovela na svijet kao prava heroina. Uprkos tako lošim uslovima za život,ona se borila za to da mi ništa ne nedostaje. Borila se protiv hladnoće,gladi i žeđi. Nikada nije odustala da me brani od svih loših stvari koje život donosi. Moj tata,vidjevši majkinu požrtvovanost,odlučio je da nam sagradi kuću,da imamo bolji i sigurniji život. Sagradio je kuću u roku od pet godina,na pustom kamenjaru i na veoma nepogodnom terenu za gradnju. Tih pet godina svaki dan je gradio,uređivao i trudio se da moje djetinjstvo uljepša. Za mene to niko nije,a sigurno i neće ponovo uraditi. I sada kada sam porasla,oni se još uvjek bore za moju bolju budućnost. Njihova borba je prevelika i neprestana,da ponekad pomislim da je ne zaslužujem. Nadam se da ću im u bliskoj budućnosti bar djelić toga vratiti.
Lako je biti dobar i hrabar u dobrim uslovima,a teško je činiti dobro i ostati hrabar u teškim uslovima za život. Dok budem živa ću se diviti mojim roditeljima i oni će uvjek biti na prvom mjestu u mom srcu.

U dobru je lako dobro biti Na muci se poznaju junaci
4.75 (95%) 8 votes