sastav na temu vijest koja mi je promijenila životSastav na temu Vijest koja mi je promijenila život. Ovu temu ne mogu da se sjetim ni ko je ni za koji je razred trazio, znam samo da je potreban kraći sastav, ja ću pisati pa ćemo vidjeti šta će ispasti, da li će biti kraći ili duži ne znam, zavisi od inspiracije.

Vijest koja mi je promijenila život

Kada ste mali i dijete informacije samo prolaze kroz glavu i unutra malo toga ostavlja nekog dubljeg traga i tjera na duže razmišljanje. Sjećam se ipak jedne vijesti koja je ipak u mojoj glavi izazvala mnoga pitanja. Mama i tata rekli su mi da ću dobiti mlađeg brata.

Na početku to mi ništa nije značilo, onda sam se zapitala, sve ove čokolade i slatkiše, sve ove moje predivne igračke, sva majčina i očeva ljubav, sve to više neće biti samo moje. Zabrinula sam se, postala sam plačljiva, osjetljiva.. Došao je i taj dan. Majka je došla i donijela jedno malo ružno, crveno i smežurano stvorenje koje se zvalo moj brat. Bilo je gore nego što sam mislila. Noćima me je taj mali drekavac budio. Majka je većinu vremena bila sa bratom, svi su dolazili NJEGA da vide i divili mu se kao svjetskom čudu iako je bio mali i nikakav. Samo je jeo, plakao i kakio i pored svega toga ljudi su mu se divili, posvećivali mu pažnju, kupovali igračke i čak stavljali pare u njegov krevetić, pare o kojima sam ja mogla samo sanjati.

Ne postoji ljubav kao što je ljubav sestre prema bratu. Ni sanjati nisam moglada će taj mali drekavac mi toliko ući pod kožu, da ću ga toliko zavoljeti i da će mi postati najbitnija osoba na svijetu. Matematika je sa mojim mlađim bratom postala relativna, dijeljeći sve stvari, teške i lijepe trenutke sa njim uvijek sam dobijala više i sada znam da je vijest koja mi je najviše promijenila i uljepšala život je da ću dobiti mlađeg brata.

Vijest koja mi je promijenila život
2.91 (58.18%) 11 votes